FOXTROT: 25 en 26 november 2016

FOXTROT – Elstars MuziekTheater
Theater Agnietenhof Tiel

muzikale leiding: Hans van Bergen
regie: Bas Groenenberg
choreografie: Agaath Verspeten

Na het succes van The Pajama Game op locatie in de voormalige Tielse glasfabriek ( mei 2014) komt Elstars MuziekTheater nu terug naar De Agnietenhof met haar nieuwste, uitdagende productie FOXTROT. Een puur Nederlandse topmusical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink in een sterke bewerking van Pitt de Grooth. Leden van EMT zagen in mei deze productie in een kleine bezetting in Amsterdam en waren net zo onder de indruk als U zult zijn van onze uitvoering in extra grote bezetting!

Foxtrot start in de crisisjaren dertig en speelt zich grotendeels af in het artiestenmilieu in Amsterdam. Josien, een meisje uit de provincie, komt daar in terecht en wordt verliefd op de homoseksuele artiest Jules. Zij raakt haar onschuld kwijt….

Schitterend vermaak, liefde, drama, dronkenschap en cynisme wisselen elkaar af. De rauwe jaren dertig van de vorige eeuw geven een donker randje aan de voorstelling: fascisme, oorlog, armoede. Het zal u niet verbazen dat Annie M.G. Schmidt de teksten voor FOXTROT schreef na het zien van de musical CABARET in New York. Prachtige en soms scherpe, bijna actuele, teksten en spannende muzikale arrangementen! De sfeer van de jaren dertig herleeft met teksten uit de roerige jaren zeventig en een vooruitziende blik naar de hectische tijd van nu.

Foxtrot wordt uitgevoerd door een live-orkest van 10 muzikanten en onze eigen Elstartalenten. Er wordt, zoals U van hen gewend bent, op hoog niveau gespeeld, gezongen en gedanst.  Elstars MuziekTheater staat garant voor een prachtige musicalavond!

Kaarten zijn uitsluitend te koop bij theater De Agnietenhof en via www.agnietenhof.nlWij hopen u te zien bij “Foxtrot”!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *