Borrelconcert 26 april met de BBK!

 

TOETERS EN BELLE ( van het Beest!)

 

 

Musicalmuziek uit Belle en het Beest én The Pajama Game. En een gevarieerd gastoptreden van de BBK.

Affiche borrelconcert april 2015

 

De Betuwse Blaaskapel van de KTVM, kortweg “De BBK”, bestaat al sinds 1952. Ooit opgericht als hofkapel voor de plaatselijke carnavalsvereniging “De Hotsjekkers” zijn zij zich, sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw, ook gaan specialiseren in wat modernere blaasmuziek en werden er ook buiten het carnaval om veel optredens lopend, buiten verzorgd. Zoals voor winkeliersverenigingen met acties, Sinterklaas en de kerstdagen.
De laatste 20 jaar verzorgen zij vrijwel alleen nog maar dat soort loopoptredens, waarbij de laatste 15 jaar ook een nieuwe “tak” van muziek aangeboord werd: het spelen in een big-band setting. Uiteraard weer in het populaire muziekgenre! In die big-bandsetting hebben zij de afgelopen jaren al twee keer een avondvullende, uitverkochte, show in de Agnietenhof verzorgd, waarbij plaatselijke zangers en zangeressen een kans geboden werd om mee te doen. Naast die Agnietenhofoptredens is de BBK ook als big-band in de weer geweest met de 5-mei feesten en de 30-april concerten in de St. Maartenskerk (waarvan ook al eerder één in samenwerking met Elstars MuziekTheater.).
Het klinkt misschien een beetje raar voor buitenstaanders, maar met de blazers van de BBK kun je behalve een feestje, ook een mooi concert verzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *