Vakantieperiode begonnen

Het onderscheiden productieteam van de GordijnenSoap (allen getest!)

Na een lange periode met veel zoombijeenkomsten werd dit rare jaar afgesloten met een samenzijn voor alle leden in Huis Ophemert. Daar werden ook de laatste scènes gefilmd voor de GordijnenSoap en konden we met elkaar eindelijk weer eens live bijkletsen.

Voorzitter Jeffrey sloot een bewogen verenigingsjaar af met een mooie toespraak waarin hij de hoop uitsprak dat we op 24 augustus weer écht hopen te beginnen met repeteren. Op het programma voor het komende seizoen staan in ieder geval twee kerstconcerten en repetities voor onze productie “Curtains”. Als voorloper op deze voorstelling bedacht het creatieve team de Soap. Die vier verantwoordelijken voor de opnames (op de foto v.l.n.r. Mark, Sharon, Nico en Hans) kregen uit handen van de voorzitter Flaming Elstars Oscars uitgereikt voor hun bijdrage en inzet.

De GordijnenSoap in wording

Waar hebben deze dames het over?

Ongetwijfeld over de Gordijnensoap waar we nu iedere dinsdag druk mee bezig zijn. Ook De Tielenaar en De Gelderlander berichtten al over deze activiteit van de Elstars. Op verrassende locaties worden scènes opgenomen voor de soap die zich afspeelt voordat onze nieuwe productie “Curtains” op de planken komt; een soort voorbeschouwing op rollen en karakters dus. Het is heerlijk om weer in kleine groepjes bij elkaar te komen en de ouderwetse gezelligheid weer te kunnen proeven. Alles nog zoveel mogelijk op afstand en zo corona-proof mogelijk!

Natuurlijk zijn de verwachtingen hoog gespannen. De laatste scènes worden opgenomen op 13 juli in Ophemert, zodat we elkaar nog één keer kunnen zien voordat de zomervakantieperiode aanbreekt. Dan gaan het knippen, plakken en monteren nog even verder…. Verwacht wordt dat de 18 scènes ( mét liedjes) vertoond gaan worden op de facebookpagina van de Elstars en via deze site op  31 augustus, 7, 14, 21 en 28 september. Alweer iets om naar uit te kijken nà de zomer!

We houden “Curtains” nog even open

Toen we nog gewoon met elkaar konden repeteren………..

Met pijn in het hart heeft ons bestuur besloten de voorstellingsdata van onze nieuwste musicalproductie “Curtains” te verschuiven naar 14-15-16 oktober 2022. Theater Agnietenhof werkte mee om deze verschuiving mogelijk te maken.

Op dit moment is het nog niet veilig genoeg om met alle leden samen te repeteren aan spel, dans en zang en dat betekent dat de groep in oktober van dit jaar onvoldoende voorbereid zou zijn om te kunnen optreden. Om kwaliteit te waarborgen en meer speelruimte te hebben wat betreft de covid19- maatregelen komt EMT nu met dit besluit. Voor zowel leden als het creatieve team een tegenvaller: iedereen staat te popelen om weer samen een mooie productie te maken, maar helaas is dat nu nog niet mogelijk.

Als kleine pleister op de wonde heeft het creatieve team (bestaande uit muzikaal leider en regisseur/choreograaf) een soap geschreven, die getoond zal worden via facebook en de site van EMT (www.elstarsmuziektheater.nl) In deze soap spelen de karakters uit de musical “Curtains” hun rollen vóórdat zij op de planken belanden in het echte stuk. Het publiek krijgt dus een (soms grappig en soms onthullend) kijkje in de verwikkelingen rond de personages uit “Curtains”, voordat het echte stuk begon. Zodra het enigszins mogelijk is om scènes te filmen op een veilige manier, zullen de eerste afleveringen (mét muzikale nummers én dansen) te zien zijn via de media. De Elstars Gordijnen Soap: iets om naar uit te kijken!!