Maak kennis met Elstars MuziekTheater

Elstars MuziekTheater! Een groep van ongeveer veertig enthousiaste mensen met een gedeelde passie. Theater, musical, zingen, dansen, spelen, publiek, applaus. Elstars MuziekTheater draait nu al meer dan 20 jaar op volle toeren en is zeker ook door de begeleiding van een super professioneel team altijd zeer succesvol geweest. We zetten grote producties op de planken, waarbij gestreefd wordt naar een steeds hoger niveau. Na gestart te zijn met operettes hebben we ons na heel veel leermomenten gestort op het zeer energieke musicalrepertoire. Klassiekers als Finian’s Rainbow en Showboat werden door het publiek in De Agnietenhof enthousiast ontvangen. Onze productie van 2014 The Pajama Game werd op locatie in een enorme fabriekshal uitgevoerd. Uniek in de regio, vernieuwend, origineel: de spelvreugde spatte er vanaf. In november 2016 speelde EMT de Nederlandstalige musical “Foxtrot” voor twee vrijwel uitverkochte zalen  in De Agnietenhof, de Tielse schouwburg. April 2019 betekende voor EMT twee uitverkochte zalen met “Titanic, de musical” ( en binnengesmokkelde mensen die het niet wilden missen en een plaatsje kregen bij de generale). Wederom konden we spreken van een groot succes en mochten we vele positieve reacties ontvangen met meer dan 80 spelers ( waaronder een dubbele kindercast) en een orkest van 34 muzikanten in de bak.

Ne een verplichte corona-rust en twee keer uitstellen werd in oktober 2022 met veel succes “Curtains”gespeeld voor twee goed gevulde zalen in Theater Agnietenhof. Dat leverde een mooie recensie op en enthousiast publiek dat genoot van de vrolijke interpretatie van deze dectective-musical van Kander en Ebb.

Om deze succesvolle producties allemaal waar te maken, draagt iedereen, naar vermogen, zijn praktische steentje bij.  We zijn een hechte groep en vanaf 16 jaar zijn alle leeftijden, beroepen en achtergronden aanwezig. Ook alle verschillenden zang-, dans- en spelniveaus!! We geven elkaar de ruimte, zijn er voor elkaar waar dat nodig is en maken het ons gezellig. Behalve koorleden, is er ook een groep vaste vrijwilligers. Deze mannen en vrouwen helpen ons met groot enthousiasme en plezier bij allerlei technische, financiële, logistieke en artistieke klussen. Onmisbaar!

Wat doen we?

We repeteren wekelijks op dinsdagavond. In een gezellige, maar productieve sfeer wordt gewerkt aan de muziekstukken die uitgevoerd gaan worden tijdens de komende optredens: dit zijn koorstukken, maar ook solisten- en ensemblenummers. Ieders capaciteit wordt benut, zodat veel stemmen aan bod kunnen komen tijdens de concerten. Zo wordt aan repertoireopbouw en vaardigheden gewerkt. Er zijn ook repetities speciaal voor spel en dans. Als Elstars zijn wij zelf ook actief om onze clubkas te spekken door het uitvoeren van grote en kleine klussen, waarmee financiële buffers opgebouwd kunnen worden, bijvoorbeeld oud papier ophalen of figureren bij de jaarlijkse Halloweenspeurtocht in het centrum van Tiel. Wij steken graag de handen uit de mouwen voor onze club!

Wat gaan we doen?

We staan open voor nieuwe leden.  Juist binnen onze vereniging is er aandacht voor ‘doorstroming en aanvulling’ met nieuwe, verse en jongere talenten! Want dynamiek in de groep blijft altijd belangrijk.

We mogen tevreden terugkijken op de musical “Curtains” die we speelden op 14 en 15 oktober 2022 in Theater Agnietenhof en brachten daarna het borrelconcert “Singing Cities”( maart 2023) en drie kerstconcerten in Ochten, Tiel en Kerk-Avezaath in december 2023.  De musical “White Christmas” werd door een werkgroep in het Nederlands vertaald en na een workshop in januari en audties in februari 2024 zijn we ons nu aan het voorbereiden op drie voorstellingen van Irving Berlin’s “White Christmas” op 29 en 30 november 2024, wederom in Theater Agnietenhof Tiel.

 

Reacties zijn gesloten.