Elstars Borrelconcerten

In 2023 is weer gestart met het programmeren van borrelconcerten. Een succesvol concept: een uurtje muziek op de zondagnamiddag met een glaasje erna voor de gezelligheid, gestart in 2012 in de bovenzaal van De Beurs in Tiel.  Er wordt gezongen door het hele koor en solistisch of in kleine ensembles. Telkens een ander thema en soms met gastoptredens, maar altijd theatraal!

Het eerste borrelconcert vond plaats op zondagmiddag 19 maart 2023 in de theaterzaal van Cultuurgebouw Zinder in Tiel. Binnen vier dagen was de zaal al uitverkocht! Het thema was “Singing Cities”! We bezochten al zingend o.a. Amsterdam en Rotterdam, maar deden in onze optredens ook kleinere Nederlands steden aan en reisden kriskras over de wereld voor internationale muzikale bezoekjes. Accordeonist Wim van Beek was er bij voor extra muzikale ondersteuning en vier kinderen van de Musicalklas van Zinder waren van de partij bij o.a. het uitbeelden van een schoolklas en kinderen tijdens een desastreus verlopende sledetocht in de sneeuw.

Het laatste borrelconcert was op zondag 25 juni 2023. Het thema was “Herinnert u zich deze nog?”  De leden van EMT mochten suggesties aandragen voor nummers “op herhaling”: favoriete stukken uit de rijke borrelconcerthistorie vanaf 2012. Met veel plezier werden o.a. uitgevoerd de Ascot Gavotte uit My Fair Lady, koormedleys van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Les Misérables. Natuurlijk mocht ook een blok liedjes van Annie M.G.Schmidt en Harry Bannink niet ontbreken. De ensembles die deze nummers uitvoerden hadden de zaal al snel aan het lachen. een gevarieerd en geslaagd concert met negentig verkochte kaartjes.

Voorlopig zijn we vanaf januari 2024 druk bezig met de  nieuwe musicalproductie  “White Christmas” van Irving Berlin (29 en 30 november 2024 in theater Agnietenhof Tiel) dat de borrelconcerten nu weer even de vrieskast in gaan………

Reacties zijn gesloten.